Compra o fes una peça de
teixits naturals

Descripció

¿Sabies que quan rentem roba sintètica a la rentadora se’n desprenen microfibres de plàstic? 

Moltes de les nostres peces de roba estan fetes de materials que contenen plàstic com el polièster, el nàilon o la poliamida.

Un estudi encarregat per Friends of the Earth publicat l’any 2018 calculava que fins a un 67% de la roba que es produeix actualment al món conté plàstic en major o menor proporció.

Aquest plàstic es desprèn en forma de micropartícules quan posem una rentadora i s’incorpora a l’aigua podent suposar un problema per a la salut humana i dels ecosistemes naturals, ja que en molts casos, les plantes de tractament d’aigua no les podem filtrar al 100% degut a la seva mida tan petita. 

Optant per teixits naturals com el cotó, el lli, la llana o la seda evitem que es desprengin aquestes micropartícules a l’aigua.

Per això et proposem que optis per comprar una peça de roba feta de fibres naturals o que provis de fer-te-la tú!

Impacte | RESIDUS ESTALVIATS: 1

Passos per superar el repte

A través de la secció Mapa de Go Zero Waste pots veure quins establiments que venguin roba tens aprop teu i pots filtrar per categories. 

 

Quan busquis una peça de roba o teixit per confeccionar-la, fixa’t en l’etiqueta per saber quina és la composició del teixit i si conté materials sintètics com el polièster, el nàilon o la poliamida.

Tria una opció que indiqui que és, per exemple, 100% cotó. 

Exemples de fotos vàlides per superar el repte

Participant que han superat el repte

Has superat el repte?